Leverantörer

Wido Lab samarbetar med noggrant utvalda leverantörer där kvalitet, spårbarhet och noggrannhet är i fokus. Vårt utbud av produkter och instrument till lab kommer att uppdateras längs vägen. Idag är våra huvudleverantörer:

Chiron

Chiron är världsledande inom tillverkning av referensmaterial, standarder och mixer. De har ett produktsortiment bestående av mer än 15 000 unika referensmaterial, varav många är patentskyddade, för analys inom miljö, livsmedel, toxikologi, läkemedelstillverkning samt oljeindustrin.

Chiron är ISO 17034- och 17025-ackrediterade och har lång erfarenhet och ett gott rykte i deras utbud av referensmaterial av hög kvalitet.

LVL Technologies

LVL Technologies är ett tyskt bolag med många års erfarenhet inom biobank och vätskehantering.

LVL erbjuder ett stort sortiment av 2D-kodade rör med tillhörande instrument som på-/avkorkare, skanners och laserprinter. Hos LVL hittar du också pipettspetsar för automatiserade system samt mikrotiterplattor med tillbehör.

CTS Mechatronics

CTS är ett svenskt bolag som erbjuder kundanpassade automationslösningar. CTS har bland annat utvecklat Clever, ett flexibelt system för automatiserade flöden som kan anpassas för olika applikationer, inklusive kalprotektinanalys, provupparbetning och vätskehantering.

nerbe plus

nerbe plus är ett tyskt familjeföretag inriktat på tillverkning av förbrukningsartiklar av plast inom mikrobiologi och kliniska laboratorier. nerbe har också utvecklat sin tillverkning inom vätske- och provhantering vilket gör att dom kan erbjuda en bred portfölj av förbrukning.

nerbe är certifierade enligt DIN EN ISO 13485 och säkerställer därmed de nödvändiga standarderna och bidrar också till att reproducerbarheten tillhandahålls för alla laboratorieapplikationer.

Wesbart

Wesbart är ett familjeägt företag som grundades 1979. De har ett stort utbud av frysrack och lådor i aluminium och rostfritt stål som passar i alla laboratorie- och lågtemperatur-frysar på marknaden.

Wesbart erbjuder standard-rack samt kundanpassade rack tillverkade utifrån kundernas behov och krav.

LabTech

LabTech är ett ledande tillverkningsföretag med kompetens och passion inriktad på att erbjuda avancerade laboratorieutrustningar. LabTechs främsta produkter inkluderar system för organisk/inorganisk provberedning, kyl-/värmesystem och temperaturkontrollutrustning för laboratorier, analytiska instrument, gasgeneratorer, laboratoriecentrifuger och flytande kvävegeneratorer.

Med kunniga forskare och erfarna ingenjörer har deras FoU-team utvecklat och lanserat en serie nya utrustningar och instrument som är dedikerade till moderna analytiska laboratorier.

VELA Medical

VELA Medical tillverkar laboratoriestolar i Ålborg, Danmark med ett fokus på att optimera funktionalitet och ergonomi. VELA tar hänsyn till att stolarna utsätts för hårt slitage många timmar om dagen och använder därför slitstarka mekaniska delar och täcker stolarna med extra slitstarka material. Alla stolar är CE-märkta och uppfyller sjukvårdens strikta krav, varför VELA Medicals produkter finns på sjukhus, hos specialistläkare, i allmänpraktik, på kliniker och i laboratorier.

Köttermann

Laboratorieinredning i världsklass producerad i Tyskland av högsta kvalitet. Varje lab är unikt och därför erbjuder Köttermann kundanpassade inredningslösningar för laboratorier samt dragskåp för olika applikationer.

Esco

Esco grundades 1978 som ett renrumsteknologiföretag och gick över till Life Science år 2000. Som tillverkare av laboratorie- och biofarma-utrustning arbetar Esco under ISO 9001, ISO 13485 och ISO 14001 certifierade kvalitets- och miljöledningssystem och erbjuder produkter som bland annat biologiska säkerhetsbänkar, LAF-bänkar, PCR-bänkar, CO2-inkubatorer och ULT-frysar.

Abdos Life Sciences

Abdos Life sciences är en tillverkare av högkvalitativa laboratorieprodukter i plast. Tillverkningsanläggningen grundades 2009 och ligger i Roorkee, Indien. Abdos är certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 13485:2016 och har IVD-certifiering på vissa produkter och representeras även av Obelis som dess EC REP i Europa.

Abdos erbjuder ett brett sortiment av förbrukningsvaror inom PCR, mikrobiologi, cellodling, vätskehantering och allmänna laboratorieprodukter.

Phoenix Instruments

Phoenix Instruments GmbH startade 2010 och är en tysk leverantör med många års erfarenhet inom försäljning och service av mindre instrument till laboratorier.

I deras sortiment finner du bland annat: Omrörare och skakar, Rotationsångdestillator, Vågar, Vattenbad, Inkubatorer, Ugnar och pH-och kondutivitetsmätare.

Gram

Gram BioLine är en av världens främsta tillverkare av högpresterande kyl- och frysutrustning för biovetenskapliga tillämpningar som laboratorier, sjukhus, farmaceutiska och industriella tillämpningar.

Alla produkter utvecklas och tillverkas i Vojens, Danmark där de haft sitt huvudkontor sedan 2006. Alla kyl och frysar genomgår en rad olika tester innan de levereras ut och Gram är den enda tillverkaren som har full ATEX-överensstämmelse (både internt och externt).

Cryotherm GmbH & Co

Cryotherm är ett tyskt företag med många års erfarenhet inom långtidsförvaring i kryokärl. Cryotherm erbjuder utrustning inom syre, kväve, helium och väte och har framgångsrikt tillverkat dessa produkter i årtionden.

För att säkerställa att den nödvändiga kylan förblir tillgänglig under lång tid har deras behållare och överföringsledningssystem – speciellt utvecklade av deras forskning – en speciell isolerings teknik. Den högkvalitativa vakuumisoleringen mellan de inre och yttre behållarna, optimerad termisk design minskar värmeförekomsten och håller därmed minimal avdunstningen av de flytande gaserna.

Visu

Visu Kaluste Oy är ett finskt familjeföretag som tillverkar laboratorieinredning och dragskåp av hög kvalitet med lång erfarenhet och finsk professionalism.

Möblerna är av hög kvalitet, modifierbara, säkra och hållbara. Särskild uppmärksamhet har också ägnats åt ergonomi och inredningen ska vara enkel att rengöra. Utöver sin standardkollektion tillverkar Visu även skräddarsydda laboratorieinredning efter kundens behov.

Poly Temp Scientific

Sedan 1984 har Poly Temp varit involverad i hanteringen av REVCO (Thermo) kylförvaingsprodukter i Europa. Som en stor importör av REVCO (Thermo) har de ett nätverk av utvalda distributörer i hela Europa som stöds av Poly Temp-teamet, baserat i Bolsward, Nederländerna. Med 35 års erfarenhet har Poly Temp en mycket hög produktkunskap, ett mycket kompetent serviceteam och har ett stort lager av frysar för att säkerställa snabb leverans till sina partners i Europa. Poly Temp-teamet har ett nära samarbete med produktions- och ingenjörsteamet i USA och tillfrågas ofta om deras synpunkter på produktutveckling. Detta samarbete säkerställer att den höga kvalitetsstandarden alltid är säkerställd.

Smeg Instruments

Smeg Instruments erbjuder diskdesinfektorer och autoklaver för laboratorie-, farmaceutiska, kemiska och industriella sektorn. Smegs sortiment är teknologiskt avancerade produkter, ledandande inom att ta fram marknadsanpassade produkter inom disk och rengöring, kundanpassade lösningar, flexibla och effektiva samt säkra och certifierbara resultat.

Smeg uppnår dessa resultat tack vare sin moderna produktionsanläggning samt interna forskning som arbetar i linje med sina kunder för att möta marknadskraven och förstå och förutse utmaningarna med en produkt som alltid är i framkant.